Kees Blogt


Wie hing er boven jouw bed?

Een van de grootste verrassingen bij de Australian open dit jaar is de overwinning van Sloane Stephens op Serena Williams. De pas 19-jarige Sloane was een enorme fan van Serena Williams. Als meisje had zij een grote poster van haar idool op haar slaapkamer hangen. Na afloop van de wedstrijd vertelde ze aan de interviewer, dat het nu tijd is om deze poster te vervangen en een poster van haarzelf op te hangen.

Sloane Stephens

Mijn helden van vroeger

Zelf heb ik geen posters van mezelf thuis hangen. Maar net als Sloane had ik vroeger posters van mijn helden op mijn slaapkamer hangen. Bij mij waren het geen sporters, maar vooral popartiesten zoals Sting, Michael Jackson en Kim Wilde. Ik ben alleen niet zoals Sloane dat wel doet, het werk gaan doen van mijn helden. Hahaha ik zing zo vals als een kraai en heb totaal geen maatgevoel. Een carrière in de muziek zou nooit wat geworden zijn.

Laat je inspireren door je helden

Interessant is om na te gaan, waarom ik mijn helden van toen of mijn helden van nu bewonder. Sloane Stephens bewondert Serena Williams, bijvoorbeeld om haar enorme wilskracht om de top in de tenniswereld te bereiken.  Beide speelsters zijn opgegroeid in de getto, niet echt een omgeving voor een tenniscarrière. Serena Williams zal ook als Afro American een inspiratiebron zijn geweest voor Sloane Stephens. Op haar beurt inspireert  Sloane weer veel jonge, donkere meisjes om ook te gaan tennissen.

Regenwouden, videoclips en moonwalk

Dus waarom vond ik Sting, Michael Jackson en al die anderen zo goed? Sting bewonderde ik om zijn muziek, eerst als zanger van The Police en daarna als solo artiest. Ik vond het ook heel cool, (weet niet of dat woord toen al bestond), dat hij zich ook bekommerde over wat er in de wereld gebeurde. De teksten van zijn liedjes gingen over een maatschappelijke en politieke  thema’s. Daarnaast was Sting een pleitbezorger voor de Indianen uit het Amazonegebied. Zo ver ik weet, was Michael Jackson niet echt maatschappelijk of politiek betrokken. Hem bewonderde ik vooral om zijn geweldige videoclips. Het was de tijd, dat je op school nog een week sprak over een nieuwe videoclip. Urenlang waren we bezig om de moonwalk te perfectioneren. Zowel Michael Jackson als Sting waren niet alleen popartiest, maar deden ook dingen ernaast die hen uniek maakte.

Wat maakt jou uniek?

Als 13 jarige puber bewonderde ik natuurlijk mensen om andere redenen, dan dat ik nu mensen bewonder. Natuurlijk heb ik nog steeds ‘helden’, maar ik bewonder tegelijkertijd mensen die durven af te wijken van wat standaard is, mensen die hun hart volgen, mensen die echt doen waarin ze geloven. Kortom mensen die durven uniek te zijn. Ik raad daarom iedereen aan om ook hun dromen te volgen. Wat maakt jou blij of gelukkig. Wellicht moet je ook terug naar de tijd, dat je posters van helden op je slaapkamer had hangen. Waarom vond je die mensen goed? Misschien inspireren ze je nu wel opnieuw om je dromen te verwezenlijken. Succes!!

 
 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visit Us On FacebookVisit Us On InstagramVisit Us On LinkedinVisit Us On Twitter