Kees Blogt


Get lucky

Af en toe komen er plaatjes uit die je intens gelukkig maken. Zodra je het nummer hoort, begin je te stralen. Je wilt spontaan gaan dansen. Alles lijkt ineens een stuk mooier. Zelfs ’s avonds lijkt de zon te gaan stralen. Sinds vorige week heb ik weer zo’n plaatje, de nieuwe single van Daft Punk: Get Lucky. Een betere titel voor dit nummer hadden ze niet kunnen bedenken.

Piepjes en bliepjes

Alles aan dit nummer klopt. Het gitaarloopje van Nile Rodgers, alsof de band Chic nog steeds bestaat, het opzwepende tempo, de prachtige stem van Pharell Williams en de bekende piepjes en bliepjes van de Daft Punk zelf. Het is lang geleden dat ik een nummer zo vaak achter elkaar gedraaid hebt, zonder dat het me is gaan vervelen.

Geluk – lijstjes

De vrolijke roes waarin ik nu verkeer, bracht me op het idee om een blog te schrijven over ‘geluk’ –lijstjes. Een ‘geluk’ – lijstje is een opsomming van de dingen waar je heel blij en gelukkig van wordt. Het maken van zo’n lijst is een enorm leuke bezigheid.

Water in de mond

Eén van dingen waar ik heel blij van word is eten en drinken. Niets voor niets heb ik thuis een grote plank die vol staat met kookboeken. Alleen al van het bladeren door deze boeken geniet ik enorm. Vooral wanneer het een boek is met mooie foto’s, dan loopt het water me al in de mond. Nog leuker is het, om de gerechten klaar te maken. Ik vind het vooral leuk om iets nieuws uit te proberen. Hoe fijn en gezellig is het om met vrienden aan tafel te zitten, met elkaar te kletsen en te genieten van het eten en een drankje.

Kookboeken Kees Kortmulder

Brandstof voor de rest van het jaar

Reizen staat ook hoog op mijn ‘geluk’ – lijst. Bijna elk jaar maak ik een rondreis door een ver land. De indrukken die ik op doe, maar vooral de ontmoetingen met de lokale bevolking inspireren mij enorm. Ik noem mijn vakantie wel eens de brandstof voor de rest van het jaar. Onbekende culturen, mooie landschappen, lekker eten, bijzondere mensen verbreden mijn blik en zorgen voor nieuwe inzichten.  Andere dingen die in mijn lijstje staan zijn sporten, mooie kleren, goede boeken en natuurlijk mijn vrienden en familie.

Laat zien wie je echt bent

Het maken van een ‘geluk’ – lijst, is niet alleen leuk werk, maar is ook nuttig. Zeker wanneer je op zoek bent naar een nieuwe baan of je zichtbaarheid als ondernemer wilt vergroten. Zo’n lijst zegt namelijk veel meer over jou als persoon, dan een lijst van de dingen waar je goed in bent. En dat heb je natuurlijk nodig om je zelf goed te kunnen profileren. Het is wel verstandig om na te denken hoe je jouw ‘geluk’ – lijst zakelijk inzet.

Bouw bruggetjes

Ik vind het bijvoorbeeld leuk om nieuwe recepten uit te proberen. Ik kan dat gebruiken om te laten zien, dat ik nieuwsgierig en open-minded ben. Soms heb ik niet alle ingrediënten thuis die ik nodig heb, dan moet je wel creatief zijn. En ik vind het belangrijk dat iedereen geniet van mijn eten. Daarmee kan ik laten zien, dat ik sociaal ben. Kijk ook zo naar je eigen lijstje en zoek bruggetjes naar je zakelijke leven.

Vind je het moeilijk om te bedenken wat jou uniek maakt, maak dan ook zo’n lijstje. Zet een leuk muziekje op, schenk een glas wijn (of iets anders) in en begin dan met je eigen ‘geluk’ lijst en …. Get lucky!

 
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *