Kees Blogt


verbind vier en verwonder

Verbind, vier en verwonder

Noodzaak creëert nieuwe kansen

Je kent ze wel; die clichés, waarvan je meteen denkt, goed bedoeld maar ik geloof er geen snars van. Maar soms klopt zo’n cliché toch. Een paar weken geleden stopte de samenwerking met een werkgever waar ik met ontzettend veel plezier had gewerkt. Aangezien het bericht over de beëindiging redelijk onverwachts was, verkeerde ik in eerste instantie even in complete verwarring. Ik kon me niet herinneren dat ik eerder in zo’n prettige omgeving had gewerkt. Los van de fijne collega’s, de inspirerende omgeving en het leuke werk dat ik zou gaan missen, werd ik ook plots met een financiële uitdaging geconfronteerd.

Ik moest weer met mezelf gaan ‘leuren’, om nieuwe opdrachten te vinden. Van verschillende kanten kreeg ik het te horen; “Balen Kees, maar waar een deur dicht gaat, gaat er ergens anders eentje open.” Fijn zo’n dooddoener. Nu een paar weken later, weet ik dat deze zin gelukkig o zo waar is gebleken. En het leuke is, dat er nu ineens dingen op mijn pad komen, waar ik tot voor kort nooit over had kunnen en durven dromen.

Brandstof voor een gelukkig leven

Het feit dat ik weer op zoek moest gaan naar nieuwe opdrachten creëerde noodzaak. Wellicht had ik al te lang op een deze plek gezeten. Ergens voelde ik al snel dat ik deze spreekwoordelijke schop onder mijn kont nodig had. Ik besefte dat ik de laatste maanden daarvoor te weinig tijd had (genomen) om te dromen. Wat een inzicht ….. dromen zijn naar mijn idee de brandstof voor een gelukkig leven. Mijn tank was langzaam leeggelopen. Nog even en ik zou stil staan!!

Oude dromen herleven

Met dit inzicht kwam er tegelijkertijd een ‘oude’ droom naar boven. Een droom die al jaren in mijn hoofd zat, maar waar ik nog nooit iets mee gedaan had. Het werd tijd … tijd om die iets met die droom te gaan doen.

Jessica, mijn partner in crime

Voor dat ik wat meer ga vertellen over die droom, wil ik je graag aan Jessica voorstellen. Jessica is eigenaar van Young Voedingsadvies. Jessica is voedingsdeskundige, met een hele grote passie voor koken en lekker eten. Door een wederzijds contact zijn Jessica en ik aan elkaar gekoppeld. Jessica was namelijk onlangs begonnen met het geven van kookworkshops aan singles en wilde heel graag meer mensen bereiken. Met mijn ervaring met social media en liefde voor lekker eten en drinken zouden we wel wat voor elkaar kunnen betekenen. Ik raad je aan om eens op haar website te kijken.

Na onze eerste ontmoeting wisten we allebei dat er meer in de lucht hing. We wisten nog niet wat, maar we wisten allebei dat we meer dingen samen zouden gaan doen. Er was meteen een klik! Toen wist ik ook nog niet, dat het juist mijn ‘oude’ droom was, die mij dichterbij Jessica bracht.

Verbind, vier en verwonder met Jessica Young en Kees Kortmulder

Dezelfde droom

Na die eerste ontmoeting spraken we regelmatig met elkaar af om te praten over onze werkzaamheden, workshops en op een zeker moment over onze dromen. We hadden ons voorgenomen om elke keer wanneer we met elkaar afspraken naar een ander locatie zouden gaan. We laten ons allebei graag verrassen en houden van leuke nieuwe plekjes. Zo kwamen we bij Koffie Leute een erg grappig koffietentje annex flexwerkplek. Het koffietentje is ingericht als een woonkamer uit de jaren 60, met vintage meubels, een platenspeler en nog meer oude attributen.

Wij voelden ons er meteen thuis. Sterker nog, Jessica was laaiend enthousiast nadat ze terugkwam van het toilet. ‘Kees, die flexwerkplek is zó gaaf, je moet echt even kijken’. Nieuwsgierig ging ik meteen kijken, en inderdaad dit was geweldig ….. dit begon verdacht veel op mijn oude droom te lijken. En wat bleek, dit was ook de droom van Jessica. Zo bijzonder want we hadden het hier nog nooit met elkaar over gehad!!

Samen kom je verder

Je kunt je voorstellen hoe enthousiast, verbaasd en blij we waren toen we dat aan elkaar vertelden. Omdat je nu zo lang zit te wachten op wat mijn droom is, vertel ik dat graag. Ik droom ‘al jaren’ om met andere ondernemers samen te werken. Als zelfstandig ondernemer ‘moet’ je toch alles vaak alleen doen. Daarnaast vind ik het heel fijn om met anderen samen te sparren en ideeën te ontwikkelen. Ook droomde ik al lange tijd over een ideale werkplek. Zo fijn om te horen dat Jessica precies dezelfde droom en ideeën had.

Dromen delen

Bijna over alles zaten we op een lijn. We waren weg van de ruimte zoals deze. Lekker licht, ruim, sfeervol. Hardop begonnen we verder te dromen en te fantaseren. Over de ruimte … Jessica, natuurlijk met een keuken erbij en liefst ook met een tuin, ik wil vooral een ruimte met veel natuurlijk licht en sfeer. Onze droom was te mooi om alleen met elkaar te delen en dat deze dan verder in onze hoofden bleef zitten. Het was tijd voor actie. In no-time hadden we een bericht op Facebook staan, waarin wij over dromen schreven. En wat is Facebook dan een geweldig medium. Zo ontzettend veel leuke reacties. We kregen hele fijne tips over ondernemers met gelijke initiatieven, maar ook reacties van mensen die wellicht wilden doen. Hoe gaaf is dat!

Mijn werkelijke passie

Ondertussen gebeurde er ook nog op andere fronten van alles. Ik ging mij namelijk steeds meer afvragen of het geven van advies social media en de uitvoer daarvan mijn werkelijke passie is. Sociale media is geweldig, maar een passie? Maar wat was dan wel mijn passie en hoe paste social media daarin? Tijdens een gesprek met een collega coach, is mijn werkelijke passie verbindingen creëren. Dat kan je natuurlijk met social media. Maar ik was de social media steeds meer als einddoel gaan zien, niet als een middel om te ‘verbinden’.

Mijn behoefte om te verbinden is een soort reactie op de toenemende individualisering. Steeds meer mensen zijn niet meer bezig met anderen, alleen met zichzelf. Terwijl in mijn ogen het zo veel leuker is om dingen samen te doen. Samen haal je het beste bij jezelf en bij de ander naar boven. Daarnaast verbaas ik me steeds meer over de achteloosheid die ik bij veel mensen bespeur. In mijn ogen staan mensen niet stil bij de schoonheid van het leven. Hoe mooi zou het zijn, wanneer mensen zich weer meer zouden verwonderen. De kiem voor een nieuwe missie was gelegd. Iets met verwonderen en verbinden. Nog niets concreet, maar dat gaat komen.

Verbind, vier en verwonder

De afgelopen weken heb ik ondervonden dat het hebben van een droom zo ontzettend belangrijk is. Naar aanleiding van onze oproep op Facebook, hebben Jessica en ik afgelopen week een eerste bijeenkomst georganiseerd met 6 andere enthousiaste ondernemers. Jessica had gezorgd voor een heerlijke proeverij, dus de sfeer was meteen goed. Ik vond het zo geweldig om te merken dat al onze dromen zo mooi op elkaar aansloten. Ieder vanuit een eigen perspectief. De rode draad van al onze verhalen was de behoefte om te verbinden, te verwonderen en te vieren. De komende maanden gaan we stapje voor stapje verder met onze droom Ben je geïnteresseerd om mee te doen? Super tof, laat dat als een comment hieronder achter.

 
 

12 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *